Blog

Как да преборим грип и настинка в домашни условия

Грип и настинка

През зимата се прокрадват и грип и настинка. Всичко може да започне съвсем невинно –  болен колега, роднина, болен в автобуса или в магазина. Клавиатурата, телефонът, дори парите…гъмжат от бактерии.

Възможно е и просто ако Ви стане студено и намръзнете, да се стигне до неприятната настинка.

И така всичко започва – кихане, болки в гърлото, хрема, по-късно кашлица, дори и температура.

Как да прекъснем всичко в зародиш

Един от начините е да пресечете всички симптоми от начало като приемете ударна доза Витамин С. Препоръчително е да използвате естествени източници на витамина, например можете да смесите два лимона с повече мед (Не се препоръчва за хора със стомашни проблеми).

Опитайте и така наречената лимонена вода – тя се прави като смесите сока на два лимона с няколко литра вода (поне 3), по желание можете да добавите и захар или мед.

Друг вариант на лечебна напитка е – в един литър  вода се добавят сок от лимон, джинджифил, малко мед и щипка млян черен пипер. Тази напитка със сигурност ще Ви загрее.

Опитайте и топъл чай с мед и лимон.

Какво да правим ако не успеем да се справим с настинката

Опитайте да натопите краката си в съд с гореща вода и добавите малко морска сол. Едновременно с това изпийте чаша топъл чай. Целта е да се изпотите, това означава, че настинката е почти преборена. Важно уточнение, процедурата не е подходяща, ако имате температура.

Чecънът е чyдecно cpeдcтвo зa лeчeниe нa гpип и настинка пopaди ecтecтвeнитe си aнтивиpycни, пpoтивoгъбични, aнтиceптични и aнтибaĸтepиaлни cвoйcтвa. Hapeжeтe на ситно няколко пpecни cĸилидĸи чecън и ги добавете към чaшa топла вoдa. Ocтaвeтe гo зa няколко минyти, cлeд което гo изпийтe ĸaтo чaй. Препоръчително е да пиете течността по няколко  пъти на ден.

Как да преборим хремата

Капките за нос от аптеката са краткотрайно решение. Те единствено изсушават и стесняват лигавицата. За отпушването на носа помага  дихателна гимнастика. Опитайте и няма да съжалявате. Правим четири кратки вдишвания през носа и издишваме през устата отново на четири порции. Повтаряме няколко пъти, докато не усетим ефекта. Или просто вдишваме през едната ноздра, а издишваме през другата.

Съществуват безбройни рецепти и начини за справяне с грипа и простудата в домашни условия. Важно е да знаете, ако симптомите не преминат в рамките на няколко дни е възможно да се появят усложнения. В такъв случай е необходимо да се консултирате с медицинско лице.

Ние от medsestri.com от екипа на сестра Галя сме готови да се притечем на помощ в домашни условия с доверена медицинска сестра – инжекции, венозни вливания, взимане на изследвания и други медицински услуги, и то от комфорта на Вашия дом. Пълен списък на услугите ни, можете да намерите ТУК

При необходимост не се колебайте да се свържете с нас на тел. 0879 36 04 17.

14.09.2020 Статии
About Сестра Галя

Leave a Reply

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0879 360 417