Поставяне, промивка, смяна и сваляне на уретрален катетър

katetar

Катетеризацията в домашни условия е терапевтична мярка при множество заболявания и състояния. Поставяне на уретрален катетър у дома се прави, когато пациентът е възпрепятстван да отделя урина по естествен начин.

Поставяне на уретрален катетър по домовете – 30,00 лв

Катетеризацията представлява вкарване на тънка и еластична силиконова тръбичка – уретрален катетър – през уретрата до пикочния мехур, с цел евакуиране на урината от него, когато това не става по естествен начин

Промивка на запушен катетър по домовете – 30,00 лв

Съвети за предотвратяване на запушване от инфекции при катетеризация: Провеждайте ежедневна грижа за катетъра и дренажната торбичка, като е необходимо:

  • да се спазва стриктна хигиена на външните полови органи
  • да се почиства редовно областта, където катетърът влиза в уретрата
  • да се следи за поява на зачервяване, подуване, гной, болезненост.

Не използвайте кремове, прахове, спрейове или други козметични продукти освен ако това не е указано от лекуващия лекар.

Смяна на катетър по домовете – 35,00 лв

У дома катетрите не трябва да се сменят рутинно, тъй като това излага пациента на повишен риск от нараняване на пикочния мехур и уретрата. При смяна на катетър използваме  локални анестетици под формата на гел и възможно най-тънък катетър, за да намалим риска от увреждане на уретрата по време на поставяне и който позволява свободен отток на урината.

Сваляне на катетър от медицинска сестра в домашни условия – 30,00 лв

Катетърът трябва да се отстрани веднага след отпадане на клиничните показания – за предпочитане не по-късно от 5-ия ден.

0879 360 417